Tiedote, 28.2.
Wotkin’s Hannuksen myymälälle myönnettiin kansainvälinen Chaîne des Rôtisseur -kilpi
Espoon Hannuksessa sijaitseva Wotkin’sin lihan ja kalan erikoismyymälä on noteerattu laatu- ja palvelutasoltaan niin tasokkaaksi, että myymälälle myönnettiin helmikuussa kansainvälisesti arvostettu ja tunnettu Chaîne des Rôtisseurs -kilpi.
Suomi on gastronomisesti kiinnostava maa ja maassamme on myös erittäin tasokkaita ruuan herkkumyymälöitä, joiden palvelu- ja tuotevalikoima tarjoaa gastronomiasta kiinnostuneelle erinomaiset puitteet onnistua ruuanlaitossa. Espoossa Wotkin’sin Hannuksen myymälässä on panostettu lihavalikoiman ohella runsaaseen kala- ja äyriäisvalikoimaan. Myymälän alakerrassa on aidoilla leppälastuilla toimiva savustusuuni.
Wotkin’s Hannus on jatkoa Lihatukku Veijo Votkin Oy:n Helsingin Sörnäisissä jo vuonna 1978 avattuun laatutuotteiden lihamyymälään. Wotkin’sin tehtaanmyymälä Sörnäisissä avasi ovensa vuonna 2000 ja heidän palvelutasolle sekä jo menestysresepteiksi muodostuneille laadukkaille liha- ja lihajalosteille myönnettiin Chaîne des Rôtisseurs -kilpi vuonna 2004.
– Avasimme marraskuussa 2019 Espoon Hannukseen lihan- ja kalan erikoismyymälän palvelemaan Espoossa ja sen lähialuilla asuvia kuluttajia. Hannuksessa meillä on oma savustusuuni, jolla valmistamme mm. lämminsavulohifileen Asmo Votkinin salaisella reseptillä. Molempien yrityksien idea on yksinkertainen, teemme tuotteista niin hyviä kuin osaamme! Tarjonnan kulmakivenä on laadukkaat lihat, tasokkaat jalosteet, tuoreet kalat sekä huolella tehdyt kotiruoat, toteaa Asmo Votkin.
– Nöyrin mielin otamme kilven vastaan Hannuksen myymälällekin. Hannuksessa jokainen asiakas on yhtä tärkeä. Hannuksen erityispiirre on, että täällä menee hyvin kaupaksi erikoisuuksia. Viime kuussa tuli esimerkiksi myyntiin erä villibiisonia ja se meni kuin kuumille kiville. Espoossa ostetaan paljon myös sisäfileetä ja muita arvolihoja sekä totta kai vain Hannuksen myymälästä saatavaa Hannuksen lenkkiä, Votkin jatkaa.
– Wotkin’s Hannuksen myymälä jatkaa Wotkin’sín jo perinteistä laatulinjaa niin tuotevalikoiman kuin ystävällisen ja asiantuntevan palvelun osalta. Rôtisseurskilpi on laatuviesti kaikille kävijöille, sanoo Chaîne des Rôtisseurs Finlanden Helsingin vouti Vesa Loponen.
– Täällä tarjotaan herkkusuille monia mahdollisuuksia, mutta lisäksi löytyy kattavasti perusjuttuja, kuten jauhelihaa. Myös kalapuoli on todella runsas. Onkin tärkeää, että asiakas saa sekä kalan että lihan yhdestä paikasta, Loponen jatkaa.
Laadun takana iso joukko rautaisia ammattilaisia
Châine des Rôtisseurs
Châine des Rôtisseurs on kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka historia ulottuu vuoteen 1248 ja se toimii yli 75 maassa. Laadukkaille ravintoloille ja myymälöille myönnetään vuosittain Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Järjestö yhdistää intohimoiset ruokaharrastajat ja ravintola-alan ammattilaiset, jotka jakavat samat arvot laadusta, hienosta ruokailusta ja kulinaarisen taiteen arvostuksesta. Vuosittain järjestetään myös Jeunes Chefs ja Sommeliers SM- ja MM-kilpailut. Suomi on maailman kolmanneksi suurin jäsenmaa ja menestynyt Nuorten kokkien MM-kilpailuissa mitalisijoille.
Kuvat ja kuvatekstit: Niina Jormanainen