Pk-yritykset esillä PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicissa

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -tapahtuma tuo pakkaus-, elintarvike- ja muovialan yritykset, ammattilaiset ja vaikuttajat yhteen Helsingin Messukeskukseen 13.–14.3.2024. Ajankohtaisen ohjelman teemoja ovat muun muassa vastuullisuus ja kiertotalous, lainsäädäntö ja regulaatio, pakkaussuunnittelu ja uudet materiaalit.

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -tapahtumassa on luvassa puheenvuoroja muun muassa tuoteturvallisuudesta elintarviketeollisuudessa, vedenkulutuksen optimoinnista, uudistuvasta EU:n pakkauslainsäädännöstä, GFSI-standardien mukaisista elintarviketurvallisuusjärjestelmistä ja EU:n kestävyysraportointidirektiivin asettamista lisävaatimuksista yritysten päästötietojen raportoinnille. Tässä muutama nosto messuohjelmasta.

PK-yritysten rooli kuluttajien ruokaostoksilla

Keskiviikkona 13.3. kuullaan Lihakeskusliiton toimitusjohtajan Mari Hannukselan puheenvuoro, Pk-yritysten rooli kuluttajien ruokaostoksilla. Puheenvuorossa Hannuksela avaa, miten kuluttajilla on ruokaostoksilla lämmin suhde pk-yrityksiin. Tuore tutkimusdata kertoo näiden valintojen moninaisista syistä liha-alalla ja pk-yritysten roolista laajemminkin. Pk-yritysten rooli kuluttajien ruokaostoksilla kuullaan FoodTec stagella 13.3. klo 13.30.

Näin toimii maailman suurin muovipakkausten lajittelulaitos

Keskiviikkona 13.3. kuullaan myös Site Zeron toimitusjohtajan Mattias Philipssonin puheenvuoro, Finnish consumer plastic packaging recycling in Site Zero, jossa Philipsson kertoo maailman suurimman ja tehokkaimman lajittelulaitoksen toiminnasta. Suomen suurin pakkausten tuottajayhteisö Suomen Pakkaustuottajat Oy vie kuluttajamuovipakkauksia kierrätettäväksi Site Zeroon.

Tehokkuutta kuluttajaviestintään GS1 2D -koodilla

Keskiviikkona ääneen pääsee myös GS1 Finlandin Kimmo Keravuori. Puheenvuorossaan Tehokkuutta kuluttajaviestintään ja toimitusketjuun GS1 2D -koodin avulla Keravuori kertoo, miten uudenlaiset 2D-viivakoodit pakkauksissa voivat muuttaa kaupan prosesseja ja sama koodi voi olla myös kuluttajaviestinnän väline.

Ympäristö- ja ilmastoministerin terveiset

Myös ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkäsen terveisiä kuullaan keskiviikkona. Ministerin terveiset: ajankohtaista pakkausalaan vaikuttavassa sääntelyssä -puheenvuorossa Mykkänen käy läpi ajankohtaisia pakkausalaan liittyviä lainsäädäntöprosesseja ja kiertotalouden edistämistä Suomessa ja EU:ssa.

EU:n pakkauslainsäädäntö uudistuu

Elintarviketeollisuusliiton vastuullisuusjohtaja Satumaija Lévonin keskiviikon esitys Uudistuva EU:n pakkauslainsäädäntö tarjoaa katsauksen EU:n uudistuvaan pakkauksia ja pakkausjätettä koskevaan lainsäädäntöön. Lévon on seurannut lainsäädännön valmistelua sen alkuvaiheista lähtien ja kertoo missä sääntelyn valmistelussa mennään sekä millaisia muutoksia se tuo pakkauksia valmistaville ja käyttäville toimijoille.

Uudet muovivaihtoehdot haastavat perinteiset

Muovipoli Oy:n järjestämässä New Plastics Center NPC -seminaarissa keskiviikkoaamuna kuullaan muun muassa perinteisille muoveille tulossa olevista muovivaihtoehdoista. Seminaari toteutetaan osana PlastLIFE-hanketta, joka on laaja kansallinen yhteistyöhanke muovien kestävän kiertotalouden saavuttamiseksi Suomessa vuoteen 2035 mennessä.

EU:n kestävyysraportointidirektiivin vaikutukset yrityksiin

OpenCO2.net-hiilijalanjälkialustan toimitusjohtaja Sari Siitonen kertoo keskiviikon puheenvuorossaan, miten yritysten päästötietojen raportoinnille lisävaatimuksia asettava EU:n kestävyysraportointidirektiivi (CSRD) vaikuttaa elintarvike- ja pakkausalan yrityksiin ja hankintaketjuihin, miten kiristyviin vaatimuksiin voi varautua sekä miten yrityksen päästöjä voi seurata ja pienentää.

Pakkausten biopohjaisuuden mittaamisesta

Measurlabsin Ville Roininen tarjoaa torstaina 14.3. käytännönläheisen katsauksen pakkausmateriaalien biopohjaisuuden mittaamiseen ja standardien eroavaisuuksiin. Roininen konkretisoi myös sitä, miten biopohjaisuudesta voi viestiä tulevan EU Green Claims -direktiivin mukaisesti.

Vedenkulutus ja säästöt tuoteturvallisuudessa

Miten vedenkulutuksen optimointi auttaa yrityksiä vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa? Tästä mielenkiintoisesta aiheesta torstaina messuilla puhumassa Afry Oy:n myyntipäällikkö Pasi Halonen.

Tekoälystä apua logistiikan kehittämiseen

Kuljetusalan guru Janne Lausvaara kertoo torstain esityksessään tekoälyn mahdollisuuksista logistiikan kehittämisessä. Esitys on osa logistiikkaverkosto LIMOWA ry:n kanssa toteutettua ohjelmakokonaisuutta.

Rekisteröidy tapahtumaan maksutta

Haluatko lukea lisää tapahtumasta? PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -tapahtuman koko ohjelma ja rekisteröityminen löytyy osoitteesta: pfsptec.messukeskus.com. Tapahtumaan rekisteröityminen on maksutonta.

Mukana messuilla

  • Busch Vakuumteknik Oy, osasto 3b31
  • Finnvacum Oy Ab, osasto 3a18
  • Foodmec Oy, osasto 3b11
  • Liha ja ruoka -lehti, osasto 2f39
  • Multivac Oy, osasto 3b10
  • Orat Oy, osasto 3b49