Selätä kaamos ihanilla liharuoilla

Liha ja ruoka 7/2023  Kuva: Shutterstock

Lammastagine, pitaleipä siskonmakkaratäytteellä, kebab-nachopelti tai kaurisburgeri. Tekisikö mieli kokkailla jotakin pimeän selättävää lohturuokaa? Katso silloin nämä tasokkaat reseptipankit, joista löytyy uudenlaista iloa kotikokkailuun.

Rönkän nettisivuilta löytyy muun muassa ihania reseptejä karitsa- ja pororuokiin. Esimerkiksi lokakuussa kuukauden reseptinä oli Lapin paras porokäristys, joka tehdään poron luuttomasta paistista. Tai ehkä haluat makumatkalla Afrikkaan? Marokkolainen lammastagine on resepti, joka tuo etelän lämmön ja maut hetkessä kotikeittiöön.
https://www.ronka.fi/reseptit-ja-vinkit.html

Myös Wurstin sivuilta löytyy monipuolinen reseptikokoelma, josta löytyy muun muassa ihania ja yllättäviäkin siskonmakkararuokia. Kokeilisitko siskonmakkaraa seuraavaksi vaikka wokissa tai pitaleipien täytteenä? Joulun lähestyessä kannattaa myös kurkata jouluiset ruokaohjeet, kuten viinissä haudutettua sipulia ja joulukinkkua tai glögimarinoitua kaali-rusinasalaattia ja joulukalkkunaa.
https://www.wursti.fi/reseptit/

Görans tunnetaan kebablihastaan ja lihapullistaan, ja Göransin sivuilta löytyy monenlaisia kebabreseptejä. Miten olisi vaikka kanakebabpizza, kebab-nachopelti tai kebabwokki aasialaisella twistillä?

https://gorans.fi/reseptit/

Tai kaipaatko ideoita riistaruokien valmistukseen? Suomen Metsästäjäliiton riistaruoka-sivustolla on paljon herkullisia riistareseptejä viinisuosituksineen. Miltä kuulostaisi esimerkiksi riimisuolattu hirven filee kevyesti savustettuna ja suppilovahveropikkelssi tai kaurisburgeri?
https://jahtimedia.fi/riistaruoka