Naudanposki Miller’sin tapaan

Liha ja ruoka 4/ 2023  Teksti:  Mariaana Nelimarkka  Kuvat: Sami Siilin

Hämeenlinnalainen Miller’s BBQ on texasilaisen grillaustyylin uranuurtaja Suomessa. Poimi talteen mestarin vinkit, miten syntyy yksi Miller’sin suosikkiannoksista, mehevä naudanposki.

Näin valmistat naudanposken Miller’sin tapaan:

  1. Puhdista lihasta kalvot.

    Kalvot kannattaa kotona poistaa, sillä kalvon kypsentäminen pehmeäksi vie vuorokauden. Ravintolassa maltetaan kypsentää riittävän hitaasti.

  2. Hiero rub pintaan.

    Miller’sin pintamausteessa on muun muassa kosher-suolaa ja mustapippuria. Tärkeää on, että suolarae on samankokoinen kuin pippurirouhe, jotta ne maustavat lihaa samalla intensiteetillä.

  3. Savusta muutama tunti noin sadassa asteessa.

    Muutaman tunnin savustus antaa tarvittavan savun ja hyvän pinnan. Liha on kuitenkin vielä kuin purukumia näin lyhyen ajan jälkeen.

  4. Kypsennä uunissa naudanrasvassa yön yli.

    Klassinen confit-kypsennys Miller’sin tapaan: aseta lihat vuokaan ja kaada päälle savustettu naudanrasva niin, että se peittää juuri ja juuri lihat. Anna kypsyä yön yli matalassa lämmössä.

  5. Siivuta poski reiluiksi paloiksi.

  6. Rakenna annos eli platter haluamiesi lisukkeiden kanssa.

    Pikkelöidyt kasvikset, friteeratut perunat ja esimerkiksi Ceasar-salaatti sopivat hyvin naudanposken kanssa.

VINKKI! Naudanposkea myydään ainakin Böfissä Hakaniemen hallissa.