Liha ja ruoka 4/ 2023 Teksti: Mariaana Nelimarkka Kuvat: Sami Siilin
Hämeenlinnalainen Miller’s BBQ on texasilaisen grillaustyylin uranuurtaja Suomessa. Poimi talteen mestarin vinkit, miten syntyy yksi Miller’sin suosikkiannoksista, mehevä naudanposki.
Näin valmistat naudanposken Miller’sin tapaan:
-
Puhdista lihasta kalvot.
Kalvot kannattaa kotona poistaa, sillä kalvon kypsentäminen pehmeäksi vie vuorokauden. Ravintolassa maltetaan kypsentää riittävän hitaasti.
-
Hiero rub pintaan.
Miller’sin pintamausteessa on muun muassa kosher-suolaa ja mustapippuria. Tärkeää on, että suolarae on samankokoinen kuin pippurirouhe, jotta ne maustavat lihaa samalla intensiteetillä.
-
Savusta muutama tunti noin sadassa asteessa.
Muutaman tunnin savustus antaa tarvittavan savun ja hyvän pinnan. Liha on kuitenkin vielä kuin purukumia näin lyhyen ajan jälkeen.
-
Kypsennä uunissa naudanrasvassa yön yli.
Klassinen confit-kypsennys Miller’sin tapaan: aseta lihat vuokaan ja kaada päälle savustettu naudanrasva niin, että se peittää juuri ja juuri lihat. Anna kypsyä yön yli matalassa lämmössä.
-
Siivuta poski reiluiksi paloiksi.
-
Rakenna annos eli platter haluamiesi lisukkeiden kanssa.
Pikkelöidyt kasvikset, friteeratut perunat ja esimerkiksi Ceasar-salaatti sopivat hyvin naudanposken kanssa.