Liha ja ruoka 7/2023 Niina Jormanainen
Jos mietit, mitä tänään syötäisiin, niin valmisruokamarkkinasta löytyy valinnanvaraa. Poimimme toimituksen suosikkiherkut pk-yritysten tarjonnasta kuluttajille ja ammattikeittiöille. Herkullisia ja helpompia ruokahetkiä kaikille!
Kebabin keksijänä pidetään Turkin Bursassa 1800-luvulla elänyttä Iskender Efendiä, ja nykyään kebab-ravintoloita on Suomessa joka pitäjässä. Tapolan Abu Fuad -kebab tuo Lähi-Idän maut kotipöytään.
Savuhovi tunnetaan ihanista savusaunassa savustetuista kinkuistaan ja kalkkunoistaan. Tässä supermaukkaassa pastassa maistuu herkullinen savulohi.
Ronkän Poron verilettutaikina -pullosta tulee noin 20 valmista verilettua, joten tarvittavan määrän laskeminen onnistuu helposti ilman ruokahävikkiä, on kyseessä sitten perhe tai lounaspaikka.
Ronkän Heti valmis karjalanpaisti on tämän syksyn hittituotteita. Enää karjalanpaistin tekoon ei mene koko päivää, vaan tämä herkullinen liharuoka on lämmitystä vaille valmis – ja täysin ilman lisäaineita.
Mattila Bros. räjäytti pankin voittamalla tänä vuonna Suomalainen menestysresepti -kisan. Kisan tiimoilta syntyi monta maukasta valmisruokaa, joista Cheese Burger -pasta on ihana esimerkki. Juustohampparipasta on täydellistä lohturuokaa syksyn pimeneviin päiviin ja maistuu taatusti koko perheelle.
Lagerblad Foodsin suomalainen särkipihvi tarjoaa kestävän ja maittavan proteiinilähteen. Kiva lounasidea ravintoloille on rakentaa särkipihvi-pokebowl, joka on luova yhdistelmä suomalaista kalaa ja havaijilaista pokebowlia. Ateriassa yhdistyy särkipihvi ja makea mango, kermainen avokado ja vihreät herneet. Viimeinen silaus tulee chilikastikkeen potkusta. Koko ateria on sekä värikäs että ravitseva, ja se sopii erinomaisesti take away -lounaaksi tai -päivälliseksi.
Joulu lähestyy kovaa kyytiä. Wurstin perinteisen tyylin Joulukinkku on ihastuttanut joulupöytiä jo vuosia. Kinkku on harmaasuolattu ja valmiiksi siivutettu. Kinkussa on miedosti suolaa, sillä usein kinkku tarjoillaan kastikkeen tai sinapin kera. Joulukinkku valmistetaan kokonaisista kinkkupaloista ja kypsennetään ylikypsäksi. Tuote myös siivutetaan hieman normaalia paksummaksi.
Ihminen joka osaa valmistaa herkullisia kaalikääryleitä, on automaattisesti anopin suosiossa. Älä kuitenkaan paljasta, että Edun kaalikääryleet eivät vaadi lämmitystä kummempaa keittiötaitoa, vaan nauti saamastasi kultapossun erityisasemasta. Ja kääryleistä.
PNM-Chipsters Oy:n uutuustuote Hyvä Apaja Savumuikkuherkku sopii täytteeksi esimerkiksi uuniperunoihin, leipiin, tortilloihin, voileipäkakkuihin, sushipaloihin. Savumuikkuherkkua on saatavilla niin kuluttajapakattuna (140 g) kuin ammattikeittiöille (2,5 kg).
Sata-Lihan Italianpata on mainio valmisruoka syksyn kylmiin päiviin. Lisää sekaan vain jauhelihaa (ja vettä), niin ruoka on valmista.
Karelian Lihajalosteen riistasäilykkeet ovat mausteisia ja maukkaita lihatuotteita, jotka ovat esimerkiksi catering-palveluissa suosittuja.
Kuivaliha on mahtavaa naposteltavaa hetkiin, kun tarvitset nopeaa purtavaa. Joulun lähestyessä nostimme tähän kivan lahjavinkin. Kuivalihakundin joulukalenterissa on 24 eri makua kuivalihaa: nautaa, kanaa, heppaa ja possua –
suosituimpia makuja ja vähän harvinaisempia versioita.
Kanasalaatin tekeminen ei ole koskaan ollut yhtä helppoa. Valmista vain haluamasi kasvissalaatti ja lisää Poutun valmiiksi revitty, kypsä kana. Käytä myös tacoissa, pizzassa, kastikkeissa tai vaikka keitossa.
Korpelan gluteenittomat kananugetit ovat arjen pelastus ja ihana löytö gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Helppoa ja herkullista!
Karhupata, Retkieväs ja Peuranliha, Peurapata, Possupata, Hirvipata ja Possusäilyke – joko tiedät, mikä näistä Metsärannan Lihan herkuista on suosikkisi? Patasäilykkeisiin lisätään vain 2 dl vettä, ja ne ovat valmiita lämmitettäväksi. Lihasäilykkeet valmistetaan ja lämmitetään kuten liha. Retkieväässä on mukana myös perunaa, joten makuelämys luonnon keskellä on taattu.
Göransin Herkku Lihapullat loihtivat ravitsevan ja koko perheen suosikkiaterian hetkessä pöytään. Kokkaa vain lisuke sillä aikaa, kun pullat lämpiävät.