Perinnepalvarit Suomessa

Lihalehti 7/2020, Ninnu Perälä

Saunapalvi on tärkeä osa suomalaista ruokakulttuuria ja pitäjien pitkää perinnettä. Kartoitimme perinteisin menetelmin palvaavia yrityksiä (yritykset aakkosjärjestyksessä). Tiedot on koottu Ruokaviraston laitosluettelon perusteella ja tiedot perustuvat yritysten itse antamiin tietoihin. 

Perinnepalvarit

  1. Auran palvituote
  2. Hakalan lihavalmisteet
  3. Herrgårdin Lihasavustamo
  4.  Jämin rahtipalvi
  5. Karelian lihajaloste
  6. Kauhajoen palvaamo
  7. Kivikylän kotipalvaamo
  8. Kotipalvi Humppila
  9. Landeli Group
  10. Lihajaloste Korpela
  11. Lihamestari Vaske
  12. Lihatukku Tamminen
  13. Maatilan lihakauppa
  14. Makuliha
  15. Metsärannan Liha
  16. Naurisahon Palvi
  17. Oravais Rökeri
  18. Palvi-Pirtti
  19. Palviliha
  20. Palvimestarit
  21. Pekan Palvi
  22. Perniön Liha
  23. Polvijärven Liha-aitta
  24. Raja-Karjalan Liha-Hovi
  25. Rintalan lihapaja
  26. Sarven saunapalvi
  27. Sata-Liha
  28. Savuhaka
  29. Savuhovi
  30. Someron Palvi
  31. Takaladon liha ja kala
  32. Tiituspohjan Palvari
  33.  Tuusulan Lihansavustamo Oy
  34. Veljekset Mattila
  35. Yläneen Palvaamo
  36. Övermark Köttrökeri

Mikäli yrityksesi puuttuu listasta, otathan yhteyttä ninnu.perala@lihakeskusliitto.fi. Päivitämme listaa kotisivuillamme tarpeen mukaan.

Toimittajan kommentti:

Perinteisten palvareiden lista on koottu Ruokaviraston laitosluettelon perustella. Perkasimme toimituksessa luetteloa ja soittelimme yrityksiin varmistuaksemme, palvataanko yrityksessä lihaa perinteisin menetelmin.

Listauksen yhteydessä kävimme upeita keskusteluita yrittäjien kanssa, kuulimme kuulumisia niin länsirannikolta kuin iloisesta Itä-Suomestakin. Pienyrittäjän työ ei ole aina helppoa – puheluista ja käydyistä keskusteluista välittyi kuitenkin ylpeys omaan työhön ja rakkaus saunapalvaamiseen, jota monet ovat tehneet useiden vuosikymmenien ajan saaden oppinsa isovanhemmiltaan. Me Lihakeskusliitossa ja Lihalehdessä olemme äärimmäisen onnellisia, että meillä on näin upeita yrityksiä ympäri Suomen! Saunapalvaaminen on tärkeä osa suomalaista ruokakulttuuria ja pitäjien pitkää perinnettä.

Lue myös: Palvaamon joulu

Lue myös: Karelian lihajaloste 30 vuotta

Lue myös: Perinnepalvi on Mattilan tärkeä tukijalka

Lue myös: Saunapalvi matkaa Saksaan