Pavel-karitsanpaisti

Resepti ja kuva: Wursti / 12 kk blogiryhmä

Pavel-karitsanpaisti on luullinen paisti. Luu antaa paistille mehevyyttä ja makua paiston aikana. Paisti on maustettu hyvin karitsanlihaan sopivilla mausteilla, kuten yrteillä ja valkosipulilla. Pavel-karitsanrosvopaistilla helpotat pääsiäisen ruokavalmisteluja; pieni paisto pannulla ja uuniin kypsymään. Eikä makua puutu! 

n. 2,5 h, 4-5 hengelle riippuen paistin koosta ja lisukkeiden määrästä

AINEKSET

Wursti Pavel karitsanrosvopaisti

Öljyä tai voita paistamiseen

KASTIKE

2 dl paistolientä

1-1,5 dl kuohukermaa

1,5 rkl vehnäjauhoja

valkopippuria

suolaa

OHJEET

Ota liha lämpimään n. tunti ennen kypsentämistä.

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.

Lisää pannulle rasvaa ja kuumenna pannu.

Paista kuumalla paistinpannulla kauniin ruskea väri karitsanpaistin pintaan.

Lisää paistomittari lihaan ja kypsennä loppuun 150 °C uunissa niin kauan, että sisälämpötila on 62-64 °C. Liha kypsyy noin 1kg/tunti.

Kääri liha folioon ja anna vetäytyä huoneenlämmössä vähintään 20 minuuttia.

Siivilöi paistoliemi talteen. Sekoita kattilassa jäähtynyt paistoliemi ja vehnäjauhot tasaiseksi. Lisää kuohukerma. Kuumenna sekoittaen ja anna kiehua muutama minuutti, jotta kastike sakenee.

Leikkaa ja tarjoile mieleistesi lisäkkeiden kera. Karitsan kanssa maistuvat hyvin esim. uunijuurekset.