Honkajoki Oy

PALVELUT: SIVUTUOTTEET JA NIIDEN KÄSITTELY

Honkajoki Oy on Suomen johtava eläinperäisten sivutuotteiden käsittelijä ja jalostaja, joka valmistaa lihantuotannon yhteydessä syntyneistä orgaanisista sivutuotteista korkealaatuisia, puhtaita ja turvallisia tuotteita eri teollisuudenaloilla työskenteleville asiakkaille. Samalla se antaa ravintoketjusta lähtöisin oleville aineksille uuden elämän hyödykkeinä, joita käytetään raaka-aineina esimerkiksi eläinten ruoissa, lannoitteissa, kosmetiikassa ja polttoaineissa.

Suomessa syntyy lihankulutuksen sivutuotteena vuosittain 250 000 tonnia eläinperäistä, ihmisravinnoksi kelpaamatonta ainesta. Valtaosa tästä aineksesta kuljetetaan Honkajoki-konsernin linjastoille, ja niistä jalostetaan puhtaita, turvallisia ja korkealaatuisia raaka-aineita mm. energia-, kosmetiikka-, lannoite- ja rehuteollisuuden sekä turkis- ja lemmikkieläinruokateollisuuden käyttöön.

Honkajoki Oy on perustettu vuonna 1967 ja sen omistavat Atria Oyj (50 %) ja HKScan Finland Oy (50 %). Yritys on osa Honkajoki-konsernia, johon kuuluvat myös Honkajoki Oy:n tytäryhtiöt Findest Protein Oy, GMM Finland Oy, Honkaleather Oy sekä Remsoil Oy.

Honkajoki Oy
Santastentie 197
38950 Honkajoki
Puh. 010 834 6400

www.honkajokioy.fi